skip to Main Content

VONdsel #24: Boost je brein!

Het nieuwe schooljaar is weer (bijna) begonnen. De warme zomer heeft veel mensen gedwongen om even tot rust te komen en weer op te laden. Nu gaan we er weer tegenaan. In deze blog – speciaal voor iedereen die er écht zin in heeft – een handige tip om je brein te boosten….

Gun jezelf aan het begin van de dag een positief moment. Dit kun je bijvoorbeeld doen door iets positiefs te lezen, iets liefs voor een ander te doen, te luisteren naar muziek die je mooi vindt.

Positief programmeren
Uit onderzoek blijkt dat mensen die er een gewoonte van maken om zichzelf kort positief te programmeren een meer open houding krijgen en betere prestaties leveren. Dit effect houdt zelfs enkele uren aan. Zo bleken artsen die een kadootje kregen voorafgaand aan bespreking over een moeilijke patiënt, veel beter beslissingen te kunnen nemen. 

Je kunt dit principe natuurlijk ook op anderen toepassen. Start bijvoorbeeld je les met iets liefs of grappigs of begin de vergadering met het uitdelen van iets lekkers. 

Start de dag positief met een fijne podcast of TedTalk
Onder het motto practice what you preach heb ik besloten om de proef op de som te nemen en elke dag vanaf nu te starten met een positieve podcast of bekijken van een positieve Tedtalk. Wil je meedoen? Start eens met deze Tedtalk en laat weten wat je ervan vindt:

Back To Top