skip to Main Content

VONdsel #26: Snailmailglimlach: zorg voor een dagelijkse portie complimenten!

Snailmail is langzame slakkenpost, post zonder haast met veel aandacht en liefde, leuke plaatjes en mooie versiersels op echte kaarten als tegenhanger in deze snelle, digitale tijden. 

Elk jaar verheug ik me op de complimentenbriefjes van leerlingen die mentoren hen laten schrijven. Iedere leerling kiest tenminste drie vakdocenten uit en schrijft voor hen een persoonlijk complimentenbriefje. Kort en bondig recht uit het hart. De mentor in kwestie wordt bevorderd tot postbezorger en mijn postvak trakteer ik die dag op mooie glimlachen als ik de complimenten van mijn leerlingen lees. Een aantal van die lieve briefjes prijkten lang aan de binnenkant van mijn kastdeur of agenda, zodat ik even kon spieken als de werkdruk exponentieel stijgend was. 

Meer tips voor snailmailglimlachen op het werk;

  • Maak afscheurstrookjes met complimenten voor collega’s en hang deze op in de personeelskamer om uit te delen.  
  • Stuur iedere week een berichtje, via snailmail (of welk digitaal middel dan ook) en post die. Jij blij, je collega blij!
  • Schrijf voor je leerlingen aanmoedigende teksten op post-its en plak die op hun tafel tijdens een toets. 

In dit digitale tijdperk blijf ik snailmailglimlachen koesteren, vooral de onverwacht flink rakende complimenten. Ja het kost tijd, maar liefde delen en glimlachen uitwisselen verhoogt mijn werkplezier, doet de gevoelstemperatuur van mijn werkdruk direct zakken en ik weet zeker ook die van mijn leerlingen!

Back To Top