skip to Main Content

Enthousiast, gedreven, altijd in ontwikkeling…

Over ons

Wie wij zijn? Wij zijn een groep enthousiaste mensen die actief zijn of geweest zijn in het onderwijsveld, als docent, talentbegeleider, coach of mentor. Door de vele opgedane ervaringen is ‘practice what you preach’ ons op het lijf geschreven. We zetten ons in voor onderwijsverbetering ter bevordering van het welzijn en de ontwikkeling van álle leerlingen op het voortgezet onderwijs. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in alles dat komt kijken bij een optimale begeleiding van getalenteerde leerlingen op zowel pedagogisch, onderwijskundig als didactisch vlak en bieden in de praktijk bewezen kennis en kunde.

Wist je trouwens dat je getalenteerde kinderen binnen alle soorten van het voorgezet onderwijs kunt vinden? Vanuit het basisonderwijs stromen deze kinderen nog steeds door naar zowel het praktijkonderwijs, gymnasium of speciaal hoogbegaafdenonderwijs en alles dat daar tussen zit. Het is om die reden voor alle docenten in het voortgezet onderwijs van belang zich te ontwikkelen in het bieden van de optimale begeleiding zodat getalenteerde kinderen (h)erkend worden en naar de school kunnen waar zij het best passen.

Wanneer is een kind getalenteerd? Op het moment dat een kind een potentie heeft om tot (zeer) goede leerprestaties te komen. Dat kan partieel (op een aantal vlakken) of over de hele linie zijn. Sommige leerlingen laten dit al zien door hoge cijfers te behalen, maar het komt ook vaak voor dat het talent latent aanwezig is en nog niet tot uiting komt waardoor er lagere cijfers behaald worden.

Wat wij doen? Wij gebruiken onze expertise om directies, teams, docenten uitdagend en meer gepersonaliseerd onderwijs te bieden. Hierdoor komen kinderen (nog) beter tot hun recht en zitten daardoor beter in hun vel. Kenmerkend aan onze expertise is de directe toepasbaarheid. We maken veel gebruik van voorbeelden uit de praktijk en bieden handvatten zodat iedereen met een hulpvraag direct aan de slag kan met het geleerde.

Weet je wat het mooie is? We hebben al tientallen scholen, teams en individuele docenten een flinke stap verder kunnen brengen op het pad van goed onderwijs. Wil jij ook bijdragen aan onderwijsverbetering? Wij slaan graag de handen in één!

Werk je niet in het voorgezet onderwijs, maar wil je je wel inzetten voor onderwijsverbetering voor alle en/ of getalenteerde kinderen? Neem dan alsnog contact op. We werken namelijk ook samen met scholen van het MBO, HBO of zelfstandigen.

Werk je in het bo of buiten het onderwijs? Neem dan een kijkje op de site van onze partner Novilo.VO op Niveau is een zusterbedrijf van Novilo, specialist in hoogbegaafdheid op het BO.

Back To Top