skip to Main Content

1 dagdeel

95

40 deelnemers

Online

  • Bij deze masterclass leer je:
  • Wat zijn de verschillende oorzaken van uitstelgedrag?
  • En wat kun je als begeleider doen om van uitstel- naar effectief gedrag te gaan?

Wat ik leer

Aan het eind van deze masterclass:

  • heb jij kennis en inzicht in verschillende oorzaken van uitstelgedrag
  • kun jij kennis en inzicht toepassen. Verkenning van interventies om uitstelgedrag om te buigen naar effectief gedrag

Inhoud

95% van de mensen vertoont  uitstelgedrag. Uitstellen is dan ook een herkenbaar thema, zeker voor (hoog-)begaafden. Projecten wel starten, maar niet afmaken. Of afgeleid worden door een wereld vol afleiding.  Of taken vanwege belemmerende overtuigingen jarenlang voor ons uitschuiven..

Voor  veel (hoog) begaafde jongeren – met hersenen in ontwikkeling- is het doelgericht werken aan “saaie” schooltaken een enorme opgave. Toch zijn er door coaching goede resultaten te boeken.  Hoe kun je hen helpen de eigen “aan-knop” te vinden? Welke inzichten en interventies zijn ondersteunend voor deze jongeren tijdens individuele begeleiding door een coach? Hoe kunnen VO-docenten bevorderen dat leerlingen aan de slag gaan én blijven voor hun vak? En wat is de invloed van ouders op het uitstelgedrag van hun puber thuis?

In deze masterclass ontdek je welke types uitstellers er zijn en wat je kunt doen om uitstelgedrag om te buigen naar effectief leergedrag. Ook toepasbaar op eigen uitstelgedrag!

.

Wanneer en waar?

Datum: wordt gepland

Tijd: 13:30-16:30 uur

Adres: online

Ervaringen

De masterclass uitstelgedrag vond ik heel waardevol. Naast voldoende theoretische uitleg over de oorzaken en mechanismes van uitstelgedrag kregen we heel veel praktische tips voor de begeleiding van (onderpresterende) leerlingen die uitstelgedrag vertonen. Cécile deelde haar eigen ervaringen én coachingsmateriaal met ons. Na afloop van de masterclass had ik een hele lijst aanknopingspunten vanuit veel verschillende invalshoeken voor de begeleiding van mijn leerlingen. Een aanrader voor iedereen die te maken heeft met uitstelgedrag!
Tjalling Talma, docent Nederlands, Baudartius College

Investering

De kosten voor deze masterclass bedragen €95,-.

Back To Top